Welk hoofdkussen past bij mij?

Head-Boards Hotelcollectie hoofdkussens

Bij Head-Boards geven wij de voorkeur aan hotelkwaliteit kussens. Standaard kussens zijn niet breed genoeg om het bed mooi op te maken en de hoogte doet niets voor jouw comfort. Hotelkussens daarentegen zijn een stuk breder, zijn qua diepte smaller zodat jouw lichaam perfect rust op de speciale zones van jouw matras. Het is niet voor niets dat hotelbedden er altijd zo mooi opgemaakt uitzien. Hotelkussens hebben hier een groot aandeel in.

Hotelkussens bieden meer steun dan de gewoonlijke hoofdkussens. Hotelkussens bieden met een hoogte van 50 cm meer steun in de holte van de nek, omdat de vulling met een beperkte hoogte geen kant op kan. Met je hoofd bedek je maar een klein gedeelte van het kussenoppervlak. Het kussen zakt in aan de onderkant en de vulling verplaatst zich omhoog. Je hebt al die ruimte in de hoogte niet nodig. 

Je zult heerlijk wegdromen op de kussens uit deze luxueuze collectie. De luxe hotelkussens zijn gemaakt van eersteklas materialen en worden al 175 jaar geproduceerd in Europa. Ze zijn uitermate comfortabel om op te slapen en zijn beschikbaar in verschillende maten en vullingen. Een hotelbed is standaard uitgerust met twee tot vier donzen kussens en twee kussens met een synthetische vulling. Binnen deze collectie kun je kiezen voor een specifieke ondersteuning: firm (stevig), medium, soft (zacht) en combinaties hiervan.

Hoe zijn de kussens gevuld?

Binnen onze collectie kun je kiezen voor de hemelse kwaliteit van de donzen hoofdkussen collectie, gevuld met ventilerende hoge kwaliteit vulling van Europese en Hongaarse veertjes en dons. Of kies voor de kussens gevuld met hoogwaardig imitatie dons, zoals in onze Outlast of Celeste collectie. De synthetische vulling voelt over het algemeen wat steviger aan en zorgt voor wat meer veerkracht. Een vulling van veren en dons ventileert beter en zorgt voor een zachtere ondersteuning. Hieronder vind je meer informatie over onze kussenvullingen.

Brinkhaus en HeadBoards hechten grote waarde aan de wijze waarop de producten tot stand komen. Het welzijn van onze klanten, producenten en dieren staan bij ons hoog in het vaandel.

Hoe zijn de kussens afgewerkt?

Al onze kussens zijn afgewerkt met een hoogwaardige tijk. Deze stof zit als gegoten om uw hoofdkussen, is gemaakt van 100% Mako-katoen en is donsdicht. Dankzij het lichte katoenen tijk bereik je een nog groter slaapcomfort.

Onze producten worden met zorg en aandacht door vakmensen ontwikkeld. Alle Brinkhaus kussens worden in Europa geproduceerd. 

Welk kussen is het beste bij nek, rug of schouderklachten?

Als je wakker wordt met pijnklachten in je nek, rug of schouders, dan is de ondersteuning van jouw nek en hoofd tijdens de nacht waarschijnlijk onvoldoende geweest. Het is belangrijk om te zorgen dat je spieren tijdens jouw slaap ontspannen zijn, en blijven. Met deze doelstelling in gedachten kies je dan ook jouw hoofdkussen uit. Goed om te weten dat je een kussen het beste iedere twee jaar kan vervangen. Dit omdat de vulling door het vele gebruik langzaam slijt.

Welk type hoofdkussen past bij mijn slaaphouding?

Heb je een nieuw hoofdkussen nodig, maar heb je nog geen idee welk kussen het beste is? Welk kussen het beste bij jou past, ligt aan je slaaphouding en persoonlijke voorkeur voor de vulling van een kussen. Een kussen moet je nek en hoofd zó ondersteunen, dat je spieren tijdens jouw slaap goed kunnen ontspannen.

Het beste kussen voor zijslapers

Als zijslaper kun je het beste kiezen voor een kussen dat medium tot stevig/ extra stevig is. Je hebt een vrij dik en hoog kussen nodig dat jouw nek goed ondersteunt, zodat jouw nekspieren ’s nachts goed kunnen ontspannen.

Het beste kussen voor rugslapers

Op de rug slapen is veruit de beste slaaphouding voor rug en nek. Bij rugslapers is het belangrijk dat de nek goed ondersteund wordt om te voorkomen dat de wervelkolom in een onnatuurlijke houding komt te liggen. Een middelhoog kussen dat medium stevigheid biedt, zal een goede houding bevorderen. De holte van de nek wordt dan gevuld en goed ondersteund. Als zij- en rugslaper ben je gebaat bij een kussen dat voor verschillende slaaphoudingen maximaal comfort biedt. Kies in dit geval voor een medium-firm kussen.

Het beste kussen voor buikslapers

Bij buikslapers is de nek wat meer gespannen, omdat deze vaak urenlang gedraaid is. Dit is niet goed voor je lichaam; we raden daarom aan om te slapen zonder kussen of om voor een zo zacht mogelijk kussen te kiezen. Een dun kussen met zachte vulling, die tevens goede ventilatie faciliteert, zal je een heerlijke nachtrust geven.

Eersteklas dons en veren hoofdkussens

Onze Brinkhaus hoofdkussens, zijn gevuld met een combinatie van 80% dons en 20% veertjes, 90% dons en 10% veertjes en een 100% polyester bolletjes. De combinatie van deze materialen zorgt voor een eersteklas slaapervaring.

Hoofdkussens met microfiber vulling

Ook hebben wij kussens gevuld met een imitatie dons van 100% AIR-FILL® (100% polyester bolletjes). Dankzij de innovatieve samenstelling, slapen deze kussens voortreffelijk, en zijn ze daarnaast ook nog eens makkelijk te onderhouden. Deze kussenvulling is voor bijna iedereen geschikt, en is ook beschikbaar in een hypoallergene variant, voor extra slaapgenot. Voor elke gewenste ondersteuning is een microfiber vulling beschikbaar: firm, medium en soft. Allen geven je een zeer aangenaam slaapcomfort.

Dankzij de flexibele eigenschappen van de vulling, kneedt je jouw kussen gemakkelijk in de gewenste vorm, zonder dat de vulling zijn veerkracht verliest.