Welk dekbed past bij mij?

Droom weg onder luxe dekbedden van hotelkwaliteit

We dromen ongeveer een derde van ons leven weg onder een dekbed. Wat is er dan fijner dan om s'avonds heerlijk onder een hemels warm dekbed te kruipen? Voor een comfortabele nachtrust is meer nodig dan een alleen een goed matras. DOUXE heeft een luxe hotelcollectie dekbedden ontwikkeld, zodat je de luxe ervaring van een hotelbed ook thuis kunt ervaren.

Wat zijn de voordelen van dekbedden van hotelkwaliteit?

Slaap lekker onder de hotelcollectie van Brinkhaus x Head-Boards. Deze collectie van luxe hotelkwaliteit wordt geproduceerd in Europa. Om de ultieme hotelervaring te evenaren, zijn alle dekbedden gemaakt van hoogwaardige materialen. Variërend in vulling en gemaakt van verschillende grondstoffen: er is voor ieder wat wils. Ervaar een luxe hotelbed in jouw eigen slaapkamer met de eersteklas dekbedden van Head-Boards.

Waar is een dekbed van gemaakt?

Onze hoteldekbedden zijn samengesteld uit dons en veertjes, die zorgen voor goede isolatie, ventilatie en temperatuurregulatie. Maar Head-Boards biedt ook duurzame anti-allergie dekbedden van topkwaliteit met synthetische microfibers aan. Liever onder een volledig natuurlijk product slapen? Dan bieden wij onze Mohair of Kameelhaar dekbedden aan. 

100% dons: het Carat dekbed is het summum in luxe en comfort voor all year round. Het soepelvallende ganzendons dekbed is superzacht en door de 100% dons zeer lichtgewicht, maar tegelijk goed isolerend en dus heerlijk warm. De donsdichte tijk met luxe batist van katoen voelt zijdezacht aan op de huid. Het Carat Dekbed is er in een zomer, all-year en winter variant.

90% dons en 10% veren: het Classica dekbed is een lichtgewicht dekbed dat kwalitatief boven het gemiddelde uitstijgt. De vulling bestaat uit 90% ganzendons wat zorgt voor een lichtgewicht dekbed met een goede isolatie. De 10% veertjes maakt het dekbed iets zwaarder dan het Carat dekbed. Door de 10% veertjes komt er iets meer lucht in de compartimenten en hierdoor voelt het Exclusive dekbed koeler aan dan het Carat dekbed. De tijk is gemaakt van 100% zacht Mako-katoen.

100% kasjmier: een dekbed gevuld met kasjmierwol zal je de nacht in zeldzame luxe laten beleven. Kasjmierwol wordt met name gewonnen in de Himalaya en Mongolië. Het is zeer geliefd en vrij zeldzaam, want iedere Chynagra (kasjmiergeit) levert per jaar maar 100 gram wol. De wol wordt verzameld als de dieren worden gekamd. Alleen het fijnste haar uit de onderlaag wordt geselecteerd en zorgt hierdoor voor een perfecte licht circulatie in jouw slaap. 

100% Canadese Ganzendons: het Chalet dekbed is het luxe van het luxe en comfort voor all year round. Het soepelvallende nieuw zuiver wit Canadese ganzendons dekbed is superzacht en door de 100% dons zeer lichtgewicht, maar tegelijk perfect isolerend en dus heerlijk warm in de koude maanden. Perfect voor degene met hoge normen. 

100% synthetische microfibers: Het Bauschi Lux Dekbed is de optimale synthetische versie van een echt donzen dekbed. De microvezels zijn als losse kleine deeltjes verwerkt in aparte compartimenten, wat het dekbed een luxe uitstraling geeft. Dit dekbed biedt een uiterst comfortabel slaapcomfort. Bij deze dekbedden is de synthetische vezel meegestikt met de tijk waardoor het minder fluffy aanvoelt. Deze dekbedden met 100% Mako-katoenen tijk zijn makkelijk te onderhouden en zijn zeer geschikt als anti-allergie bedtextiel.

Welk dekbed past het beste bij mij?

Welk dekbed het beste bij jou past, is afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren. Is het in jouw slaapkamer vaak warm of juist koud? Heb je het gedurende de nacht snel koud of vaak juist erg warm? Daarnaast is de zwaarte van het dekbed een belangrijk onderdeel van het keuzeproces.

De vulling van het dekbed speelt een grote rol bij het maken van een goede keuze. Hoe hoger het dons percentage van het dekbed, des te warmer en lichter deze is. Hoe meer veren, des te koeler maar zwaarder uw dekbed aanvoelt.

Heb je het snel koud gedurende de nacht? Dan past een dekbed met een hoog dons percentage of een winter variant bij jou. Voor een lichtgewicht maar warm dekbed is het Chalet donzen dekbed de perfecte keuze. Geef je de voorkeur aan een zwaarder dekbed, dan is het Mohair dekbed zeer geschikt.

Heb je het snel warm? Kies dan voor het Classica All Year dekbed als je een lichtgewicht dekbed wenst. Een zwaarder dekbed dat echt omarmt maar toch koel aanvoelt is het all year Mahdi dekbed van kameelhaar. Voor de warme zomernachten adviseren we een Classica of Chalet zomer dekbed. De duurzame vulling van dons en veertjes en de tijk van 100% Mako-katoen (donsdicht) zorgen voor een uitstekende ventilatie. Het perfecte alternatief voor een laken in combinatie met een deken tijdens de zwoele zomernachten.

Waar moet ik op letten als ik een dekbed koop?

Waar kun je rekening mee kan houden als je op zoekt gaat naar een nieuw dekbed:

  • Warmte en vochtregulatie: heb je het in de nacht vaker warm of koud?

  • Zwaarte van het dekbed: geef je voorkeur aan een licht of juist iets zwaarder dekbed?

Dekbedvulling: kies je voor dons, een dons en veertjes combinatie of slaap je liever onder een imitatie dons variant zoals een dekbed met synthetische microvezels?

Duurzaamheid: De natuurlijke vulling van de donzen, kasjmier en kameelhaar dekbedden van behoudt goed haar veerkracht. Brinkhaus gebruikt Klasse 1 veertjes en dons. Door de goede ventilatie gaat een natuurlijke vulling van veren dons zeer lang mee. 

Allergie-vrij: ben je allergisch voor huisstofmijt? Uit onderzoek is gebleken dat huisstofmijt niet graag in donzen en veren beddengoed leeft. Donzen dekbedden zijn sterk ventilerend en temperatuur regulerend. Vocht en transpiratie worden snel afgevoerd en zo blijft het dekbed relatief droog. Daarom is het een zeer ongunstige leefomgeving voor huisstofmijt, dat afhankelijk is van vocht en broeierige omstandigheden. Het donsdichte tijk is een ondoordringbare barriëre voor mijten, dit maakt de donzen dekbedden van Brinkhaus allergievriendelijk.

Is een donzen dekbed geschikt voor iemand met een huisstofmijtallergie?

Ja. Dekbedden met een vulling van dons en/of veren zijn geschikt voor mensen die allergisch zijn voor huisstofmijt. Beddengoed gevuld met veren en dons heeft voor mensen een zeer gunstige warmte- en klimaat verhouding; het zorgt voor een snellere opwarming tijdens het slapen, en een snellere vochtafvoer tijdens het luchten. Hierdoor vormt het een zeer ongunstige omgeving voor de huisstofmijten die afhankelijk zijn van het vochtigheidsgehalte.

De veren- en donsdichte hoogwaardige tijk biedt daarnaast extra bescherming, waardoor het binnendringen van mijten wordt tegengegaan. Ook als je allergisch bent voor huisstofmijt of astmatisch bent, hoef je niet af te zien van het natuurlijke slaapcomfort dat dons en veren biedt.

Bijna alle Brinkhaus dekbedden beschikken over het NOMITE-keurmerk. Dit vindt je op de betreffende pagina's terug bij Certificering. Het NOMITE-keurmerk geeft aan dat het om een product gaat dat geschikt is voor personen met huisstofmijtallergie.

Welke maat dekbed heb ik nodig?

Ben je toe aan een nieuw dekbed en weet je niet welke maat het beste bij jou past? Dan is de maat van het matras een goed uitgangspunt. De afmetingen van jouw dekbed zullen altijd iets groter zijn dan die van jouw matras. Dit omdat het dekbed zowel aan de zijkanten als aan de onderkant over de rand van je bed zal hangen. Voor een gemiddeld eenpersoonsbed is een dekbed 140 cm breed en 220 cm lang.

  • Voor een gemiddeld tweepersoonsbed is een dekbed 240 cm breed x 220 cm lang

  • Is je matras 160 cm of 180 cm breed? Kies dan voor een dekbed van 240 cm breed

  • Is je matras 200 cm breed? Kies dan voor een dekbed van 260 cm breed

  • Heeft je matras een lengte van 200, 210 of 220 cm? Kies dan voor een dekbed met een lengte van 220 cm

Luxe hotelkwaliteit dekbedden in jouw eigen slaapkamer

Voor dat ultrazachte, echt hemelse gevoel van een hotelbed, is een dekbed in extra zacht dons (of een alternatief voor dons) een absolute must. Dekbedden van 100% dons zijn de meest lichte en luchtige maar ze houden je wel comfortabel en warm.

Brinkhaus dekbedden worden geproduceerd in Europa in een familie fabriek voorhangend uit een levende traditie. Niet alleen worden er dekbedden en kussens in de werkplaatsen gemaakt - ze perfectioneren ook slaapcultuur op maat! - Bouwend op meer dan 170 jaar aan ervaring in vakmanschap en techniek, ontwikkelen ze innovatieve producten voor de toekomst en streven er altijd naar deze constant te verbeteren en te optimaliseren. Het welzijn van de klanten, producenten en de dieren staan bij Brinkhaus en Head-Boards hoog in het vaandel. De keurmerken garanderen dat Brinkhaus alleen gebruik maakt van dons en veren dat op diervriendelijke wijze wordt verkregen. Bovendien zijn de producten geschikt voor mensen met een huisstofmijtallergie.