Hoe stelt u uw perfecte bed samen?

 

Lekker slapen met Head-Boards!

Slapeloze nachten en uren woelen in bed tot u in slaap valt, om vervolgens doodmoe wakker te worden met hevige rugklachten: tijd voor een nieuw bed! Maar waar moet u nou op letten bij de aankoop van het nieuwe bed? Wij verklappen u graag onze vijf tips voor hét perfecte bed.

Meten is weten!

Meten is weten en dat is oh zo cliché maar oh zo belangrijk. Maar hoe bepaalt u nou waar het bed moet komen staan? Veel slaapkamers hebben wel een logische plek – die ene vrije muur tegenover de deur – waar het bed moet komen staan. Maar als u gezegend bent met meer ruimte kan het wat lastiger zijn. Instinctief kiezen we altijd de vrije muur tegenover de deur, omdat we het fijn vinden om rugdekking te hebben. Maar het is juist zo fijn om te ontwaken met een prachtig uitzicht. Kies daarom eens voor de zijmuur tegenover het raam of denk ‘out of the box’ en zet het bed midden in de kamer. Daarbij is een hoog hoofbord ideaal: heerlijk om tegenaan te zitten én het verdeelt de kamer als het ware in twee aparte ruimtes. Zorg voor bijpassende nachtkastjes en u hebt meteen een mooi passend geheel in uw slaapkamer. 

Van dromen naar werkelijkheid

Het ideale bed past natuurlijk in een sfeervolle slaapkamer die aansluit op uw persoonlijke stijl. Het bed neemt vaak meer dan de helft van de slaapkamer in beslag en dat is precies de reden waarom dit een echte eyecatcher mag zijn. Let hierbij vooral op het materiaal waarvan het bed gemaakt is.

Bodemdetails

U heeft uw hoofdbord design gekozen, maar hoe zorgt u dat het comfort optimaal naar uw lichaam is? Dat heeft alles te maken met het soort boxspring en het matras: de onzichtbare – maar oh zo belangrijke – details. Zo zorgt uw boxspring voor 20% van uw slaapcomfort en het matras voor maar liefst 80% van uw slaapcomfort. De meest voor de hand liggende bedbodem is natuurlijk de boxspring met koudschuim. Om de juiste veerkracht te bereiken tijdens het draaien adviseren wij om voor een boxspring met vering te gaan. Vering ondersteund uw draaibewegingen gedurende de nacht en zorgt ervoor dat u meer uitegrust wakker wordt. 

Matras weetjes

Na de bedbodem is het matras de volgende stap. Maar hoe kiest u een passend matras? En wat als u een ander matras nodig hebt dan uw partner? De oplossing: twee aparte matrassen met een topper erop. Zo heeft u geen last van een split in het midden en is er voor beiden een optimaal gewenst comfort. 

Bij de aankoop van uw matras kijkt Head-Boards vooral naar uw persoonlijke wensen:

Heeft u het vaak warm/koud ’s nachtsen? Bent u op zoek naar veerkrachtigheid, een stevige ondersteuning of juist een heel zacht matras? Bent u een sporter? Heeft u bepaalde nek- en of rugklachten? Ten eerste is het belangrijk dat uw ruggengraat na een lange dag weer terug in haar natuurlijke vorm kan uitrusten. Zorg er dus voor, dat wanneer u brede schouders hebt en wat smallere heupen, dat de schouders niet te ver inzakken en dat er dus bij de schouders meer ondersteuning in het matras zit zodat de ruggengraat recht blijft.  


Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.