Slapen in ton sur ton stijl

Ton-sur-ton klinkt chic, maar het is gewoon de Franse naam voor het kiezen van één kleur in meerdere tinten die u in het hele interieur laat terugkomen. Het kleurenpalet bestaat uit één basiskleur, die u toepast in verschillende tinten. Dat kan in de verf op de muur, de gordijnen, de bank of de accessoires zijn. Lekker makkelijk als u last hebt van keuzestress of gewoon geen genoeg kunt krijgen van één kleur. 

Met deze ultieme vorm van color matching zoekt u contrast niet alleen in de kleur, maar ook juist in verschillende materialen, want door structuren en patronen te mixen ontstaat er een spannende afwisseling. Doordat u maar een kleur gebruikt, oogt uw interieur heel rustig en ingetogen. Door variatie aan te brengen in verschillende accessoires, krijg u hoogteverschillen. Groepeer kleinere accessoires bij elkaar en plaats een grote, stevige blikvanger in het midden als stevige basis.


Lees snel hoe u de mooiste combinaties samenstelt.

Ton-sur-ton stijl: kleurpallet

Ton sur ton kunt u bij iedere kleur toepassen, zelfs bij meerdere tinten wit. Uiteraard kunt u kiezen om een andere kleur op speelse wijze toe te voegen. Ga hier wel zorgvuldig mee om, want deze items zullen nóg meer in het oog springen dan normaal. Pastelkleuren passen verrassend goed bij grijs, en gele accenten matchen opvallend goed bij groen. 

 

Ton-sur-ton stijl: plafond en muren

Het is al lang geen abnormaal voorstel meer: het meeschilderen van het plafond met de muur. Logisch, want op deze manier creëert u warmte, eenheid en rust in uw interieur. Ton-sur-ton in uw verf werkt het best als u voor een rustige, lichte tint gaat. Taupe, beige, gebroken wit of grijs zijn geschikt voor ton-sur-ton op uw muren en plafond. Wilt u graag buiten de basis kleuren blijven? Ga dan voor pastelkleuren welke ook perfect werken binnen een ton-sur-ton interieur. 

Ton-sur-ton stijl: meubels 

Vindt u het mooi als de meubels als het ware één lijken met de muur, dan kunt u ervoor kiezen om uw kasten en planken die u tegen de muur zet in dezelfde kleur te schilderen als de muur. Het geeft de ruimte een luxe, authentieke sfeer die tegelijkertijd een oase van rust uitstraalt. Vindt u eenzelfde kleur te veel van het goede, dan kunt u ook voor een andere tint van dezelfde kleur gaan. Maak de meubels iets lichter of donkerder voor een mooi ton-sur-ton effect. Een kleurenwaaier laat zien hoe breed het spectrum is voor uw kleur.

Ton-sur-ton stijl: accessoires

Voer het ton-sur-ton palet nog verder door, door ook de gordijnen en accessoires in dezelfde tint te kiezen. Kussens, vazen, kunstobjecten: deze finishing touches versterken het kleurspel. Interieurshoppen wordt zo een eitje: heeft iets niet de juiste kleur, dan gaat het niet in de winkelmand. Zeg maar dag tegen miskopen.


Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.