Hoe vaak moet je je hoofdkussen vervangen?

De meeste mensen liggen te lang op hun kussen, wat kan zorgen voor allerlei problemen. Na hoeveel tijd jij jouw hoofdkussen moet vervangen hangt af van een aantal zaken. Een mens ligt gemiddeld een derde deel van de dag met zijn hoofd op een kussen. Tijdens je slaap verlies je haren, huidschilfers en lichaamsolie. Het is daarom extra van belang om goed voor jouw kussen te zorgen. Wanneer je dit niet doet wordt jouw kussen een aantrekkelijke plek voor huisstofmijt. Een verouderd kussen biedt vaak ook niet meer genoeg ondersteuning waardoor rug- en nekklachten kunnen ontstaan.

 

Tips voor het onderhoud 

Over het algemeen heeft een hoofdkussen een levensduur van 2 tot 4 jaar. Zeg eens eerlijk: hoe lang slaap jij al op jouw kussen? Wij geven je graag tips zodat jouw hoofdkussen langer mee gaat:

  • Gebruik altijd een katoenen molton kussensloop 
  • Schudt een kussen met losse vulling elke dag op
  • Was jouw kussen twee keer per jaar en laat dan heel goed drogen
  • Was je kussensloop elke week en het molton kussensloop elke maand

Op deze manier heb je zo lang mogelijk plezier van jouw kussen.

Head-Boards heeft verschillende kwaliteit kussens op voorraad, dus wij kunnen jou altijd snel voorzien van een heerlijk fris en perfect ondersteunend kussen. Deze zijn te koop in onze showroom in 's-Hertogenbosch en in bij jouw persoonlijke adviseur.

 


Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.