Geen goede nachtrust: wat nu?

Slaapt u minimaal drie nachten per week slecht, dan is er sprake van verstoord slaapgedrag. Langdurig gebrek aan slaap, een chronische slaapstoornis, kan leiden tot ernstige lichamelijke en geestelijke problemen. Er is een hogere kans op dementie, op hart- en vaatziekten, suikerziekte, ernstig overgewicht en depressies. Slaaponderzoekers zijn het erover eens; een goede nachtrust is essentieel voor uw gezondheid. 

Hoewel we over het algemeen lang genoeg slapen, zijn Nederlanders geen goede slapers. Onderzoek heeft aangetoond dat een grote groep Nederlanders slaapproblemen heeft. In veel gevallen kunnen zelf iets doen om beter te slapen, maar uit het slaaponderzoek blijkt dat weinig mensen maatregelen nemen voor een betere nachtrust.

Zo blijkt uit onderzoek dat 63% van de Nederlanders niet positief is over zijn eigen slaapkwaliteit. Dat kan natuurlijk beter, maar hoe? Wij geven u 5 tips!

 

Beperk uw prikkels

Het is algemeen bekend dat we steeds meer geconfronteerd worden met informatie. Er wordt zelfs gezegd dat we tegenwoordig op één dag meer informatie verwerken dan iemand uit de middeleeuwen in zijn hele leven. Het is verstandig om prikkels voor het slapengaan te verminderen. Dit kunt u doen door net voor het slapen gaan geen gebruik meer te maken van TV, radio of mobiele telefoon. Ook voor het slapengaan een boek lezen via e-reader of tablet is geen goed idee door de lichtstraling.

Ga voor donker

Licht zorgt voor de aanmaak van serotonine; een hormoon dat uw stemming regelt en ervoor zorgt dat u wakker wordt. Wanneer het donker is wordt het omgezet in melatonine; het slaaphormoon. Dit hormoon is van cruciaal belang om te kunnen slapen. ’s Avonds het licht dimmen of gebruikmaken van uitsluitend sfeerverlichting en weinig tot geen beeldschermen helpen dan ook om beter in slaap te vallen en uw nachtrust te optimaliseren. 

Vermijd oppeppers

Wat niet bevorderlijk is voor uw nachtrust zijn oppeppers. De bekendste oppepper is koffie. Door de aanwezigheid van cafeïne heeft koffie een stimulerende werking op de hersenen. Maar er zijn nog veel meer eet-en drinkwaren die de hersenen stimuleren, zoals: thee, chocolade, nicotine en cola. De een is er gevoeliger voor dan de ander, maar de meeste oppeppers zorgen voor een wakker gevoel en gepieker. Iets wat u absoluut wil vermijden. 

Ontwerp uw juiste slaapomgeving

Maakt u zichzelf niet schuldig aan bovenstaande ''slaapkillers''? Dan rijst de vraag of uw slaapomgeving wel optimaal is. Biedt uw hoofdkussen wel voldoende steun, is uw matras niet te hard of uw dekbed te warm? Ook kleine geluiden, zoals een tikkend horloge, kunnen de nachtrust verstoren. Kleine dingen kunnen het verschil maken!

Betere nachtrust met Head-Boards

Haal met de Head-Boards slaapsystemen meer uit uw nachtrust! Head-Boards maakt gebruik van de meest hoogwaardige slaapsystemen namelijk: pocketvering. Bij het optimaliseren van uw nachtrust zijn er een hoop dingen waar u op moet letten. Zo hangt uw perfecte matras af van uw lichaamsbouw en gewicht. Kijkend naar uw lichaamsbouw kan Head-Boards afleiden hoeveel ligzones u nodig heeft om zo veel mogelijk uit uw nachtrust te halen. Daarnaast blijkt uit uw onderzoek of u een stevig of juist zacht matras nodig heeft. Daarnaast volgt het matras exact naar uw contouren en voorziet u van de juiste tegendruk of extra ondersteuning in de juiste zones. 

Vervolgens brengt u uw slaapvoorkeuren in kaart, bent u een buik-, rug- of zijslaper? Heeft u het snel warm in bed of zijn er allergieën of lichamelijke klachten om rekening mee te houden? Op basis van al deze nieuwe kennis vind u uw ideale slaapsysteem.

Nieuwsgierig geworden? Plan dan een vrijblijvend een telefonisch adviesgesprek in en kom in contact met een van onze adviseurs.  


Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.