Dé interieurtrend van dit najaar: Black & White

Heb jij deze trend al gespot in de pagina's van nieuwe interieurbladen? Het zwart-witte duo lijkt relevanter dan ooit in onze interieurs. Een goede reden om je te vertellen over deze winnende combinatie is dat deze twee kleuren perfect met elkaar verbonden zijn. De combinatie is perfect in alle interieurstijlen. Van Scandinavische stijl tot etnisch chique stijl, in totaallook of met kleine grafische accenten, deze prachtige combinatie versterk het karakter in onze kamers door de contrasten en het invallende licht. 

 

Het gebruik van zwart-wit, waar en hoe?

De zwarte en witte decoratie gaat heel goed met alle interieurs, van old vintage stijl tot aan moderne stijl van nu. Echter, voor het gebruik van zwart en witte elementen in de stijl van je huis, moet je voldoen aan een bepaalde balans. Het is belangrijk dat de kleur zwart niet zo aanwezig is als wit. Schilder je muren en plafond dus niet zwart, maar ga voor de kleine accenten. Bijvoorbeeld, zwart is de nadruk op decoratieve objecten en meubels, terwijl wit op de muren zorgt voor het behoud van de helderheid van de kamer. Echter, kun je wel een klein gedeelte van de muur zwart schilderen of maak een streep van deze kleur op een witte achtergrond voor een speels effect. 

Kleur & Grafische vormen

Een zwart-wit interieur heeft de meeste sfeer wanneer het wordt gecombineerd met verschillende materialen, vormen, graphics, kleuren en looks. Zo kun je accessoires mixen in verschillende stoffen zoals katoen, fluweel, kant, etc. Ook kunnen een polka dot, streepdessins en allerlei patronen met elkaar worden gemengd, evenals matte en glanzende aspecten. Het zijn deze verschillende mengsels die het geheel warm en lichtgevend maken om de soms te koude weergave van de zwart-witte decoratie te vermijden. De toevoeging van bepaalde elementen zoals moderne verlichting, groene planten en kleuraccenten maakt het mogelijk om het geheel af te maken en de ruimte te harmoniseren. 

 


Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.