Côte d'Azur stijl in huis halen!

Côte Chique 

Côte d’Azur, wie houdt er niet van de Zuid Franse sferen. Niet alleen om er naar toe te gaan op vakantie maar ook van de oude films die er zijn opgenomen. Denk aan James Dean, Audrey Hepburn en Brigitte Bardot. Als wij dat moeten vertalen naar interieur dan denken wij aan zwart-wit, chic, messing, glas en glamour met soms een toefje panter. Maar met net iets meer cachet. Valt deze stijl nu onder Urban jungle, loft of misschien wel New boho? De Franse Côte d'Azur stijl is vrijwel een andere stijl. Een mix tussen de Franse Côte d'Azur en chic, Côte chique dus. Wij geven je graag drie Zuid Franse stijlen om je interieur om te toveren tot een echt Franse Riviera. 

 

Neoklassiek

In de Franse Riviera zijn er drie onderscheidende stijlen zijn die het interieurontwerp in Zuid-Frankrijk kenmerken. Ten eerste is er neoklassiek, waar het kleurenpalet de kustschoonheid van de Franse Rivièra reflecteert. Dit betekent een overvloed aan blauwe en lichte grijstinten. De muren zijn versierd met antieke verlichting en klassieke kunstwerken, daarnaast zijn de meubels meestal antiek van donker ebbenhout of mahonie.

Raad jij al op welke stijl ons welbekende Saint-Tropez hoofdbord op is gebaseerd? 

 

French Riviera stijl


Ten tweede is de eigentijdse interieurvibe terug te vinden in de appartementen en penthouses van Parc du Cap. Deze minimalistische interieurstijl omvat bijvoorbeeld ramen die natuurlijk zonlicht binnenlaten en uitzicht op zee en de bergen staat in huis centraal. Wit is de overheersende kleur en geeft een ruimtelijk, schoon gevoel. Dit wordt geaccentueerd door een prachtige spiegel- of glazen tafels. Elders vormen warme crèmes en pastelkleurige steen de vloeren en badkamers. 

 

Mediterraanse invloeden


Ten derde is er de mediterrane stijl die ook kenmerkend is voor Zuid-Frankrijk. Deze rustieke en charmante stijl maakt gebruik van een neutraal palet. Dit betekent aardetinten van terracotta, diepe koffie en spatten van goud, in contrast met witte muren, zichtbaar metselwerk en tegelvloeren. De sleutel tot deze stijl zijn bovendien opvallende meubels, zoals grote eettafels en hemelbedden in donkerder hout. 

 

Welke Zuid Franse stijl past het beste bij jou? 

 

 

 


Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.