Zo houd jij je slaapkamer koel in de zomer!

To do’s voor een zomerse slaapkamer met verkoelende elementen

Slapen is heel persoonlijk. De een heeft het snel koud, de ander snel te warm. Behoor jij tot die laatste categorie? Dan zul je vooral tijdens de zomermaanden verlangen naar verkoelende elementen in de slaapkamer. Wist je dat je die heel makkelijk kunt toevoegen? Met deze to do en tip creëer jij in een handomdraai een zomerse look en leer je hoe je jouw slaapkamer koelt kunt houden. Zo voldoet jouw slaapkamer aan al jouw persoonlijke wensen.

 

Een dekbedovertrek van natuurlijk materiaal

Tijdens de warme zomernachten is het aan te raden om te slapen onder een dunne exemplaar van een 4-seizoenen dekbed. Kies vervolgens een dekbedovertrek gemaakt van een natuurlijk materiaal. Denk aan linnen, zijde of een katoenen dekbed. Deze stoffen staan namelijk bekend om het feit dat ze goed ademend en vocht absorberend zijn, lekker verfrissend dus! Daarnaast is het belangrijk dat je het beddengoed op jouw boxspring minstens één keer per week verschoont om dat frisse gevoel de hele zomer vast te houden. 

Onze tip: kies niet alleen voor een overtrek van natuurlijk materiaal, maar ga daarnaast ook voor een variant in een lichte kleur. Dit houdt namelijk minder warmte vast wanneer de zon erop schijnt dan alle andere kleuren. Ga nog een stapje verder door ook gordijnen in een lichte kleurtint te kiezen. Kleine moeite, groots resultaat!


Natuurlijke ventilatie door planten

De temperatuur in de slaapkamer is bepalend voor de kwaliteit van je nachtrust. Daarom is het belangrijk om te zorgen voor een koele, goed geventileerde slaapkamer zodat er voldoende zuurstof is en je diep kunt slapen. Buiten de standaardmethoden is er nog een slimme manier om ervoor te zorgen dat je slaapdomein koel blijft, namelijk met planten. Als planten hoge temperaturen ervaren, laten ze overtollig water verdampen via de bladeren zodat ze kunnen afkoelen. Hiermee verkoelen ze ook gelijk de omgeving om hun heen. Met een paar planten in jouw slaapkamer haal je in feite natuurlijke airconditioners, handig toch?

 

Kies voor het juiste matras

Voor een goede nachtrust is de juiste temperatuur in bed essentieel. Pocketvering matrassen of topmatrassen met een koudschuim kern zijn hiervoor de perfecte uitkomst. Deze kern heeft namelijk een verkoelend en ventilerend effect waardoor jouw matras elke dag heerlijk fris aanvoelt en je zorgeloos kunt slapen ondanks de warme zomernachten. Zorg er daarnaast voor dat je voldoende ruimte hebt in bed, vooral als je samen met een partner slaapt. Denk aan een ruime boxspring 200x210, zo kan je lekker uit elkaar liggen als de hitte je even te veel wordt.

Onze tip: heb je meer ruimte in de slaapkamer? Ga dan voor een nog groter exemplaar als een 220 x 220 bed of juist voor een XXL bed 260 x 240?



Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.